Podvody v účtovníctve - Hajduk, Lukáš; Šmídová, Jekaterina; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cieľom bakalárske práce je priblížiť tému podvodov v účtovníctve. Tento pojem je často zamieňaný s kreatívnym účtovníctvom a z tohto dôvodu je prvá kapitola venovaná vymedzeniu rozdielu medzi nimi. Druhá kapitola je zameraná na motívy podvodu, ktoré vedu najčastejšie zamestnancov a manažment podniku k jeho spáchaniu. Najčastejšie metódy, akými sú podvody páchané v oblasti účtovníctva sú popísané v tretej kapitole, ktorá ma dve časti. Prvá časť je zameraná na metódy v oblasti defraudácie majetku a druhá na metódy podvodov, ktoré ovplyvňujú účtovnú závierku firmy. Predposledná kapitola uvádza niekoľko názorných spoločností zo zahraničného aj českého prostredia, v ktorých bol odhalený podvod. Záver práce sa venuje profilu páchateľa, ktorý najčastejšie realizuje podvody v účtovníctve a poukazuje na prevenčné kroky, ktoré by mohli predísť takýmto závažným udalostiam v spoločnosti.
Vedoucí práce: Jekaterina Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses