Zvláštní ekonomické zóny v Čínské lidové republice (1979-2001) - Martinec, Tomáš; Skřivan, Aleš, 1973-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza vývoje zvláštních ekonomických zón v ČLR v období od převzetí moci reformním vedením do vstupu ČLR do WTO. Autor zkoumá tuto problematiku v širším kontextu otevírání čínské ekonomiky, respektive celého reformní procesu, hodnotí měnící se roli zvláštních ekonomických zón v čínské ekonomice, jejich úspěchy, ale také neúspěchy. Důraz je především kladen na hodnocení vývoje a struktury přímých zahraničních investic, HDP a exportu ve zvláštních ekonomických zónách. Autor dospěl k závěru, že hlavní přínos zvláštních ekonomických zón spočíval v jejich experimentální funkci a že ve zkoumaném období docházelo k postupnému snižování významu zvláštních ekonomických zón v čínské ekonomice.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses