Finanční krize z pohledu obyvatel České republiky - Potužníková, Lenka (2014)
Bakalářská práce s názvem "Finanční krize z pohledu obyvatel České republiky" se zabývá problematikou globální finanční krize a následné recese v podmínkách České republiky. Cílem této práce je definovat užité pojmy související s danou problematikou, zmapovat celosvětové příčiny a průběh finanční krize a dopad krize na hlavní makroekonomické ukazatele ve vymezeném časovém intervalu na území České republiky. Praktická část této práce je věnována analýze dat získaných na základě dotazníkového šetření na dané téma. Data jsou zpracována pomocí metody popisné statistiky. Získané výsledky jsou přehledně graficky znázorněny a dále slovně analyzovány.