Ekonomika verejnej kultúrnej inštitúcie, prípadová štúdia – Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove - Tóth, Štefan; Patočka, Jiří, 1951-; Šulc, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Mojím cieľom bolo v bakalárskej práci zistiť, či existuje ekonomické opodstatnenie podpory verejnej kultúrnej inštitúcie z verejných rozpočtov. Zistil som, že ekonomickým dôvodom podpory verejnej kultúrnej inštitúcie je zlyhanie trhu. Ďalším dôvodom podpory verejnej kultúrnej inštitúcie je jej možné chápanie ako preferovaného statku. Mojím ďalším cieľom bolo zistiť, či sú verejné finančné prostriedky prispievané Múzeu a Kultúrnemu centru južného Zemplína v Trebišove vyvážené trhovými a netrhovými úžitkami, ktoré táto inštitúcia vytvára. K tomu som si zvolil metódu ekonomického hodnotenia CVM, ktorá slúži na meranie netrhových úžitkov. Určitú časť netrhových úžitkov nemôže táto metóda ekonomického hodnotenia zachytiť, ale predsa je mojím záverom tvrdenie, že finančné prostriedky prispievané Múzeu a Kultúrnemu centru južného Zemplína sú vyvážené trhovými a netrhovými úžitkami, ktoré táto inštitúcia vytvára.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses