Kreativní účetnictví - Štelcl, Jakub; Šmídová, Jekaterina; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá velice aktuálním problémem, kterým je kreativní účetnictví. Hlavním cílem práce je podat ucelený pohled na problematiku kreativního účetnictví a objasnit tento pojem. Téma je v úvodní části detailně charakterizováno, následuje popis nejčastěji používaných technik i s konkrétními příklady. Dále jsou popsány účetní skandály, které jsou spojovány s kreativním účetnictvím (např. Enron, Parmalat, Olympus). Část práce se věnuje boji proti kreativnímu účetnictví, např. přijetí zákona SOX. V závěru je analyzován stav hospodářské kriminality v ČR.
Vedoucí práce: Jekaterina Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses