IFRS pro SME, obecný rámec a porovnání vybraných kapitol s českou účetní legislativou - Sedláček, Petr (2014)
Bakalářská práce sleduje základní principy nedávno vzniklého samostatného mezinárodního standardu účetního výkaznictví pro střední a malé podniky (IFRS pro SME). Důsledky jejich aplikace poté popisuje na několika vybraných kapitolách standardu. Jejím hlavním cílem je přiblížení standardu českému prostředí. Jednotlivé části jsou proto porovnávány se způsoby řešení dle české účetní legislativy. Praktické rozdíly mezi těmito dvěma normami jsou na závěr ilustrovány pomocí několika příkladů.