Problematika ekonomického využití památek industriální architektury na příkladu brněnské Vaňkovky - Čápová, Zuzana; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vořechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Práce zpracovává problematiku využití památek industriální architektury a brownfields v českých městech. Pomocí dostupných zdrojů popisuje teoretické aspekty problematiky -- důvody vzniku brownfields, jejich kategorizaci a možnosti revitalizace brownfields, včetně nástinu financování. Speciální pozornost je věnována možnostem využití industriálních památek pro umělecké účely. V praktické části je provedena analýza revitalizace brněnské Vaňkovky, především zde sídlící Richard Adam Gallery (bývalé Wannieck gallery). Práce popisuje historii, vizi galerie a její aktivity, včetně nedávných diskuzí o jejím uzavření. Vychází z dostupné literatury, v praktické části čerpá především z rozhovorů s aktéry. Jejím cílem je vřazení proběhlé konverze Vaňkovky do teoretického kontextu revitalizací brownfields v ČR, a konkrétní doporučení pro provozovatele galerií v těchto prostorách.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses