Porovnávacia štúdia ČR a SR - hospodárenie vybraných obcí v rokoch 2007 - 2012 - Gargulák, Karol; Maaytová, Alena; Ochrana, František, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cieľom bakalárskej práce je porovnanie hospodárenia obcí v Českej republike a na Slovensku. V prvej časti práce je popísaný fiškálny federalizmus a fiškálna decentralizácia. V druhej časti sú popísané rozpočty obcí v ČR a SR, rozpočtový proces, rozpočtový výhled, jednotlivé zložky príjmov a výdajov a rozpočtová skladba. Hlavná časť práce sa zaoberá porovnaním jednotlivých zložiek príjmov a výdajov vybraných obcí v ČR a SR a predikciou vývoja týchto zložiek.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses