Profesní odpovědnost auditorů a daňových poradců - Svoboda, Jiří (2014)
Diplomová práce se zabývá profesní odpovědností auditorů a daňových poradců. Úvodní kapitola je věnována základní charakteristice profesí, jejich právní úpravě a obecnému vymezení odpovědností z těchto profesí vyplývajících. V dalších kapitolách jsou definována protiprávní jednání, ilustrovány potenciální případy protiprávních jednání auditorů a daňových poradců, jakož i případy z praxe dostupné ze zdrojů profesních komor nebo z judikatury. Práce také rozebírá specifika pojištění profesní odpovědnosti auditorů a daňových poradců a specifika náhrady škody způsobené protiprávním jednáním.