Profesní odpovědnost auditorů a daňových poradců - Svoboda, Jiří; Pelák, Jiří, 1977-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá profesní odpovědností auditorů a daňových poradců. Úvodní kapitola je věnována základní charakteristice profesí, jejich právní úpravě a obecnému vymezení odpovědností z těchto profesí vyplývajících. V dalších kapitolách jsou definována protiprávní jednání, ilustrovány potenciální případy protiprávních jednání auditorů a daňových poradců, jakož i případy z praxe dostupné ze zdrojů profesních komor nebo z judikatury. Práce také rozebírá specifika pojištění profesní odpovědnosti auditorů a daňových poradců a specifika náhrady škody způsobené protiprávním jednáním.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses