Aktuálne trendy v mikrofinanciách - Monyoková, Dominika (2014)
Bakalárska práca sa venuje problematike mikrofinancovania, s dôrazom na niektoré vývojové tendencie tohto sektora. V teoretickej časti sú zhrnuté doterajšie závery popisujúce vznik, význam a základné charakteristiky mikrofinančného sektora, ktorými sa tento trh odlišuje od ostatných obchodných modelov. V praktickej časti sa sústredím na vybraný región Ázie, u ktorého vykonám detailnejšiu analýzu niektorých trendov mikrofinančného rozvoja so zameraním na rozsah produktov, spôsob financovania, rizikovosť operácií a v neposlednom rade na finančnú efektívnosť. Výsledné zistenia ukazujú, že napriek značnému rozvoju mikrofinančného sektora, čelí tento trh ešte mnohým výzvam.