Aktuálne trendy v mikrofinanciách - Monyoková, Dominika; Zetek, Pavel; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca sa venuje problematike mikrofinancovania, s dôrazom na niektoré vývojové tendencie tohto sektora. V teoretickej časti sú zhrnuté doterajšie závery popisujúce vznik, význam a základné charakteristiky mikrofinančného sektora, ktorými sa tento trh odlišuje od ostatných obchodných modelov. V praktickej časti sa sústredím na vybraný región Ázie, u ktorého vykonám detailnejšiu analýzu niektorých trendov mikrofinančného rozvoja so zameraním na rozsah produktov, spôsob financovania, rizikovosť operácií a v neposlednom rade na finančnú efektívnosť. Výsledné zistenia ukazujú, že napriek značnému rozvoju mikrofinančného sektora, čelí tento trh ešte mnohým výzvam.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses