Finanční analýza MWV Svitavy s.r.o. - Belejčák, Jaroslav (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti MeadWestvaco (MWV) Svitavy s. r. o. v účetním období 2008 až 2012. Práce je rozdělena na dvě části. V metodické části jsou popsány základní metody a definice finanční analýzy, které jsou následně aplikovány v praktické části práce. Praktická část začíná představením společnosti. Dále jsou krátce nastíněna specifika finančního hospodaření v českém papírenském průmyslu. Hlavním cílem práce je zpracovat finanční analýzu a ohodnotit finanční zdraví společnosti. V práci je rovněž provedeno mezipodnikové porovnání vybraných ukazatelů finanční analýzy v rámci koncernu MWV v Evropě a také srovnání s průměrnými hodnotami za odvětví papírenského průmyslu České republiky. V závěru jsou formulována závěrečná hodnocení a doporučení pro budoucí finanční řízení MWV Svitavy s. r. o.