Analýza investičných pyramídových hier - Selecká, Nikola (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou investičných pyramídových hier, ich charakteristikou, znakmi a popisom dopadu na účastníkov pyramídových systémov v tuzemsku aj v zahraničí. Z tejto práce by si mal čitateľ odniesť predovšetkým pojmy súvisiace s oblasťou pyramídových schém a taktiež i dostatok informácií postačujúcich k ich rozpoznaniu. Ukážeme si i rozdiely medzi pyramídovými hrami a tzv. multi-level marketingom, ktorý môže byť na prvý pohľad veľmi podobný, avšak my sa prostredníctvom hľadania rozdielov presvedčíme, že tomu tak nie je.