Chudoba během Great Society - americká výhra ve válce na domácím poli? - Peterka, Šimon (2014)
Bakalářská práce se zabývá programem Války proti chudobě, který prezident Lyndon Baines Johnson vyhlásil v rámci své koncepce Velké společnosti v šedesátých letech 20. století v USA. Hlavním cílem práce je analyzovat zavedené programy na boj proti chudobě a zhodnotit jejich dopad na chudou i nechudou část americké společnosti. Během Johnsonovy vlády absolutní chudoba ve Spojených státech prokazatelně klesla, relativní chudoba však zůstala téměř nezměněna. Ukazatele absolutní chudoby také mohl z velké části ovlivnit hospodářský růst. Několik demografických skupin však z Johnsonovy snahy bezesporu profitovalo a řada zavedených programů zůstává populární dodnes.