Analýza citlivosti optimálního řešení na změnu parametrů v matici strukturních koeficientů - Zýková, Petra (2014)
Tato práce se zabývá analýzou citlivosti optimálního řešení úlohy lineárního programování. V teoretické části se odvozují intervaly stability pro pravé strany omezení, pro cenové koeficienty nebazické a bazické proměnné a pro strukturní koeficienty nebazické a bazické proměnné. V praktické části je odvození z teoretické části použito na vzorovém příkladu. Dále je v příkladu ukázáno, co se stane s optimálním řešením úlohy, pokud je změna strukturního koeficientu bazické proměnné v rámci intervalu stability, na hranici intervalu stability a mimo interval stability.