Analýza citlivosti optimálního řešení na změnu parametrů v matici strukturních koeficientů - Zýková, Petra; Sekničková, Jana; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá analýzou citlivosti optimálního řešení úlohy lineárního programování. V teoretické části se odvozují intervaly stability pro pravé strany omezení, pro cenové koeficienty nebazické a bazické proměnné a pro strukturní koeficienty nebazické a bazické proměnné. V praktické části je odvození z teoretické části použito na vzorovém příkladu. Dále je v příkladu ukázáno, co se stane s optimálním řešením úlohy, pokud je změna strukturního koeficientu bazické proměnné v rámci intervalu stability, na hranici intervalu stability a mimo interval stability.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses