Trh reálných aktiv - Vavrušková, Lucie; Zetek, Pavel; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce si klade za cíl objasnit základní možnosti investování do reálných aktiv se zaměřením na specifický trh s uměním. V několika níže uvedených kapitolách se nejprve přesvědčíme, jaké jsou stávající možnosti investic do reálných aktiv včetně jejich dosavadního vývoje. Zároveň si ukážeme zásadní přínosy a rizika pro investory, kteří se rozhodnou investovat do těchto finančních instrumentů. V praktické části se potom objasníme, jaké byly nejen počátky investování do umění v České Republice, ale také zhodnotíme jejich vývoj za posledních několik let ve světovém měřítku. Finální závěry ukazují, že trh s uměním představuje alternativní investici, kterou lze efektivně diverzifikovat investiční portfolio, nicméně specifičnost trhu vyžaduje značné zkušenosti a je určena spíše pro zkušenější investory.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses