Finanční analýza ABB s.r.o. - Bialko, Matúš (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je uskutočnenie finančnej analýzy podniku ABB s.r.o. Pre potrebu tejto práce boli použité dáta z obdobia 2009-2012. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti je popísaná metodika, ktorá je využívaná vo finančnej analýze. Jedná sa o horizontálnu a vertikálnu analýzu, rozbor hlavných pomerových ukazovateľov a vysvetlenie Kralicekovho testu a modelu IN 95. Druhá časť je praktická, ktorá hodnotí daný podnik s využitím nástrojov vysvetlených v predošlej časti a porovnáva podnik s odvetvím, v ktorom sa nachádza. V závere práce sa uvádza záverečné zhrnutie finančnej analýzy.