Zhodnocení finanční situace vybrané části společnosti Agrofert a.s. - Řežábek, Martin (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční stav skupiny vybraných firem jako celku. Firmy byly vybrány na základě podobnosti předmětu podnikání. Práce je rozdělena do dvou částí -- teoretické a praktické. V první části budou vymezeny a vysvětleny všechny použité postupy a metody. V praktické části budou aplikovány všechny tyto metody na konkrétní data z účetních závěrek z roku 2007 až 2012. Bude provedena analýza absolutních i relativních ukazatelů a pyramidový rozklad zvoleného ukazatele. Na závěr budou shrnuty zjištěné výsledky a firmy mezi sebou poměřeny.