Vývojové tendence ICT v účetnictví - Gocala, Jan (2014)
Práce se zabývá vývojovými tendencemi ICT v účetnictví. Přes charakteristiku historie účetních technik, od postupného transformování vedení účetnictví od klasického k elektronickému, až k současnosti a s náhledem do budoucnosti vývoje účetních forem a technik, se práce dostává k závěru, že účetní by se měli adaptovat na tyto změny a využít potenciál technologických možností zejména k ušetření nákladů. Mezi moderní trendy, které jsou analyzovány a jsou považovány za přínosné, patří online účetnictví, mobilní účetnictví, cloud computing, Big Data a biometrický podpis.