Vývojové tendence ICT v účetnictví - Gocala, Jan; Ďurianová, Gabriela; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá vývojovými tendencemi ICT v účetnictví. Přes charakteristiku historie účetních technik, od postupného transformování vedení účetnictví od klasického k elektronickému, až k současnosti a s náhledem do budoucnosti vývoje účetních forem a technik, se práce dostává k závěru, že účetní by se měli adaptovat na tyto změny a využít potenciál technologických možností zejména k ušetření nákladů. Mezi moderní trendy, které jsou analyzovány a jsou považovány za přínosné, patří online účetnictví, mobilní účetnictví, cloud computing, Big Data a biometrický podpis.
Vedoucí práce: Gabriela Ďurianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses