Analýza stávající situace sociálního bydlení v České republice - Bulan, Petr (2014)
Práce se zaměřuje na popis aktuální situace sociálního bydlení v České republice. Toto téma je aktuální kvůli neustálému odkladu zákonu o sociálním bydlení a chybějící státní koncepci. Práce analyzuje jednotlivé možnosti zajištění sociálního bydlení. Jsou zmiňovány dotační programy, zvýhodněné úvěry a sociální dávky. Zároveň jsou uvedena data o stavu bytové situace v České republice a názory odborníků z oblasti bydlení. Na konci práce je navrženo stručné řešení vzniklé situace.