Regionální aspekty rozvoje cestovního ruchu a porovnání ubytovacích kapacit v Libereckém kraji a regionu Freistaat Sachsen - Barkman, Radek; Silovská, Hana; Michlová, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se bude zabývat rozvojem cestovního ruchu v Libereckém kraji a v přeshraničním německém regionu Freistaat Sachsen. V úvodní části se práce věnuje definici cestovního ruchu, jeho ekonomickému významu, podílu na tvorbě HDP jednotlivých států a jeho vazbě na regionální rozvoj. Práce zkoumá především vybavenost sledovaných území ubytovacími kapacitami a jejich další předpoklady pro dosahování adekvátních příjmů z cestovního ruchu. V následující části bude metodou dotazníkového šetření a analýzy daných statistiských dat zkoumána vybavenost obou regionů ubytovacími kapacitami, které budou následně porovnány tak, aby poukázaly na největší rozdíly v obou regionech, a profily návštěvníků vybraných turistických ubytovacích zařízení. Cílem práce bude na základě získaných dat a výsledků, případně shrnutí silných a slabých stránek regionů v oblasti cestovního ruchu, formulovat opatření vedoucí ke zkvalitnění služeb tohoto odvětví a případné zvýšení příjmů regionu z této činnosti.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses