Postupy proti legalizaci výnosů z trestné činnosti - Zdychynec, Tomáš (2014)
Předmětem této bakalářské práce je problematika legalizace výnosů z trestné činnosti. V první části je vymezen pojem praní špinavých peněz společně s jeho probíhajícími fázemi a činností České národní banky a Finančního analytického útvaru v této oblasti. Druhá část se zabývá analýzou legislativy upravující legalizaci výnosů z trestné činnosti Evropské unie, České republiky a činností FATF. Poslední část se věnuje virtuálním měnám, konkrétně Bitcoinu a možnostem praní peněz skrze Bitcoin a jeho potenciální regulaci.