Postupy proti legalizaci výnosů z trestné činnosti - Zdychynec, Tomáš; Teplý, Petr, 1977-; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem této bakalářské práce je problematika legalizace výnosů z trestné činnosti. V první části je vymezen pojem praní špinavých peněz společně s jeho probíhajícími fázemi a činností České národní banky a Finančního analytického útvaru v této oblasti. Druhá část se zabývá analýzou legislativy upravující legalizaci výnosů z trestné činnosti Evropské unie, České republiky a činností FATF. Poslední část se věnuje virtuálním měnám, konkrétně Bitcoinu a možnostem praní peněz skrze Bitcoin a jeho potenciální regulaci.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses