Analýza postavení Španělska v EU - Korejs, Marek; Ševčíková, Michaela; Procházka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce je analýzou postavení Španělského království v rámci Evropské Unie, především pak vlivu členství v Evropské Unii na stav ekonomiky. Nejprve se věnuje dějinám Španělska ve 20. století, kdy země prošla bouřlivým vývojem. Dále popisuje okolnosti vstupu Španělska do EU v roce 1986, včetně následujícího politického a ekonomického vývoje. Posléze se zabývá obdobím od podpisu Maastrichtské smlouvy, včetně postupné cesty k přijetí jednotné evropské měny -- Eura a plnění konvergenčních kritérií. Práce dále pojednává o celosvětové finanční krizi a španělské krizi na trhu realit a zkoumá jejich dopady na španělskou ekonomiku. Nakonec přináší nástin budoucího vývoje ve Španělsku, včetně možných problémů, kterým by Španělsko mohlo čelit.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses