Vývoj mezinárodních standardů účetního výkaznictví se zaměřením na malé a střední podniky (SME) - Špeldová, Anežka (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodní harmonizace účetních standardů, a to především kategorii malých a středních podniků, na kterou se konkrétněji zaměřuje jak na celosvětové, tak na evropské i národní úrovni. Detailněji popisuje vývoj a tvorbu standardu IFRS pro SME spolu s jeho finální podobou. Dále se tato práce snaží seznámit čtenáře s tématem, o podpoře středního a malého podnikání v EU i ČR a dalších programech pro rozvoj či inovace.