Finanční gramotnost studentů na sportovně zaměřených středních školách - Belán, David; Králová, Alena, 1958-; Holečková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem mé bakalářské práce je zjištění stavu finanční gramotnosti studentů sportovně zaměřených středních škol. Bakalářská práce se skládá zteoretické a empirické části. V teoretické části se zabývám integrací finanční gramotnosti do vzdělávacích programů v České republice. Popisuji pojem finanční gramotnost, jeho význam, strukturu a instituce, které ji zaštiťují. Zjišťuji výsledky průzkumů o stavu finanční gramotnosti. V empirické části analyzuji implementaci učebních plánů a vzdělávacích oblastí z rámcových vzdělávacích programů do školních vzdělávacích programů. Zkoumám aktuální stav a rozdíl finanční gramotnosti studentů třetího ročníku na dvou sportovně zaměřených gymnáziích. Zjistil jsem, že úroveň finanční gramotnosti studentů závisí na množství a úrovni vyučovaných předmětů, zaměřených na vzdělávací oblasti obsahující finanční vzdělávání.
Vedoucí práce: Alena Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses