Převzetí ve společnosti CoorsTek - Havlíková, Zuzana (2014)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat převzetí keramické divize Saint-Gobain americkou společností CoorsTek Amazing Solutions se zaměřením na dceřiný závod v České republice, CoorsTek Advanced Materials Turnov s.r.o. Jsou zkoumány důvody převzetí, atmosféra po převzetí a synergické efekty. K analýze finanční pozice a výkonnosti před a po převzetí jsou použity zejména rozklady vrcholových ukazatelů rentability, likvidity a solventnosti a dva vybrané modely finančního zdraví. Součástí práce je též dotazníkové šetření zaměstnanců týkající se převzetí. Poslední část tvoří SWOT analýza CoorsTek Turnov.