Převzetí ve společnosti CoorsTek - Havlíková, Zuzana; Šmídová, Radana, 1977-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat převzetí keramické divize Saint-Gobain americkou společností CoorsTek Amazing Solutions se zaměřením na dceřiný závod v České republice, CoorsTek Advanced Materials Turnov s.r.o. Jsou zkoumány důvody převzetí, atmosféra po převzetí a synergické efekty. K analýze finanční pozice a výkonnosti před a po převzetí jsou použity zejména rozklady vrcholových ukazatelů rentability, likvidity a solventnosti a dva vybrané modely finančního zdraví. Součástí práce je též dotazníkové šetření zaměstnanců týkající se převzetí. Poslední část tvoří SWOT analýza CoorsTek Turnov.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses