Cloudová kancelář pro malé podniky – Google Apps a Office 365 - Ureš, Miloslav; Vacek, Martin; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
V bakalářské práci se zaměřuji na balík cloudových kancelářských služeb neboli "online kanceláře" pro malé podniky. Zaměřuji se na dva velké hráče na trhu - Google Apps a Office 365. Online kancelář otevírá nové možnosti řízení a kooperaci týmu jakékoliv firmy. Jak již z názvu práce vyplývá, tato práce se zabývá malými společnostmi do deseti zaměstnanců, které si nákladné desktopové řešení nemohou dovolit. V teoretické části práce seznamuje čtenáře s pojmem Cloud computing a co to jsou cloudové služby. Je zde také zmíněno dělení a moduly nasazení. V praktické části jsou vytyčeny tři hlavní cíle. Prvním z nich je popis online kanceláří a uvedení výhod, které s sebou přinášejí. Druhým cílem je detailní popis a porovnání produktů společností Google a Microsoft na základě zvolených metrik. Třetím cílem je uvedení rozdílů mezi on-demand a on-premises řešením kancelářského balíku od společnosti Microsoft. Mezi hlavní přínosy práce patří nalezení a popis aktuálního trendu mezi online kancelářemi. Dalším přínosem je samotné porovnání obou hlavních produktů. Každý produkt je specifický, a proto je jasné, že výsledkem porovnání není jednoznačný vítěz, nýbrž vyjmenování daných specifik a doporučení pro firmy. Výsledek bakalářské práce tedy využije například manažer firmy při rozhodování mezi kancelářským balíkem.
Vedoucí práce: Martin Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses