Kombinatorické hry - Holakovská, Adéla (2014)
Tato práce se zabývá kombinatorickými hrami. Kombinatorická teorie her patří k matematickým disciplínám a je to jedna z částí zkoumání Teorie her. Hlavní snahou této práce je popsat skupinu her Hackenbush. Snaží se teoreticky popsat jak jednotlivé skupiny hry Hackenbush hrát. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá pojmy z obecné teorie her. Ve druhé kapitole jsou uvedeny obecné formulace a popis kombinatorických her, dále je zde popsán způsob analýzy těchto her. Třetí kapitola je již věnovaná vybraným kombinatorickým hrám. Nejdříve je zde popsaná hra Nim, která je velmi důležitá pro analýzu ostatních her. Dále se pak věnuje hře Hackenbush. Jsou zde uvedeny základní druhy této hry a jednoduchá analýza těchto her.