Kombinatorické hry - Holakovská, Adéla; Chrobok, Viktor; Tichá, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá kombinatorickými hrami. Kombinatorická teorie her patří k matematickým disciplínám a je to jedna z částí zkoumání Teorie her. Hlavní snahou této práce je popsat skupinu her Hackenbush. Snaží se teoreticky popsat jak jednotlivé skupiny hry Hackenbush hrát. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá pojmy z obecné teorie her. Ve druhé kapitole jsou uvedeny obecné formulace a popis kombinatorických her, dále je zde popsán způsob analýzy těchto her. Třetí kapitola je již věnovaná vybraným kombinatorickým hrám. Nejdříve je zde popsaná hra Nim, která je velmi důležitá pro analýzu ostatních her. Dále se pak věnuje hře Hackenbush. Jsou zde uvedeny základní druhy této hry a jednoduchá analýza těchto her.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses