Nábor a výběr pracovníků a jejich adaptace ve vybrané organizaci - Žemlička, Michal (2012)
Diplomová práce se zabývá náborem, výběrem a adaptací nových zaměstnanců ve vybrané organizaci. Cílem práce je zefektivnit nábor nových zaměstnanců a omezit jejich fluktuaci. V první části práce se zabývám teoretickým rámcem problematiky. Poté jsem si stanovil metodický postup šetření. Data jsem sbíral z podnikových dokumentů a metodou rozhovorů od zaměstnanců organizace. V praktické části práce jsem popsal organizaci a analyzoval jsem data získaná během výzkumného šetření. Na jeho základě jsem vypracoval popis pracovních míst a profil ideálního kandidáta na pracovní místo. Dále jsem vytvořil doporučení pro nábor zaměstnanců a jejich adaptaci. Popis pracovních míst, profil kandidáta a doporučení by měly usnadnit a zefektivnit výběr nových zaměstnanců a pomoci tak organizaci s jejím problémem.