Podnikání v oblasti forex tradingu - Zrůbková, Lucie (2014)
Cílem práce je představit forex trading, který v poslední době přitahuje mnoho drobných investorů, kteří by se rádi zapojili do "tohoto světa". Práce si klade za cíl ukázat začínajícím investorům možné postupy a metody obchodování, které se při obchodování na forexu osvědčily. Součástí práce jsou reálné obchody provedené v platformě Meta Trader 5. Značná část práce je věnována praktickým radám o výběru vhodného brokera, analýze dvou makléřských společností, které působí na českém trhu a srovnání reálných účtů, které společnosti nabízí. Práce se také zaměřuje na ostatní možné způsoby investování na měnových trzích a představuje praktický pohled na obchodování s automatickými obchodními systémy. V práci jsou shrnuty všechny důležité kroky, které musí začínající obchodník podstoupit, aby mohl vstoupit do světa reálného forex tradingu.