Kvantifikácia a riadenie operačného rizika - Vašková, Daniela (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou kvantifikácie a riadenia operačného rizika podľa pokročilého prístupu tzv. AMA. Rozobrané sú najčastejšie používané nástroje a postupy v rámci AMA: Risk Control Self - Assessment, Key Risk Indicators, Analýza scenárov a Metóda rozdelenia strát (LDA). Následne sú jednotlivo analyzované možnosti ich využitia vzhľadom k ich kladným stránkam a limitom. Identifikované sú kritické oblasti implementácie AMA a zhodnotený je jej prínos pre banky.