Kvantifikácia a riadenie operačného rizika - Vašková, Daniela; Witzany, Jiří, 1966-; Fičura, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou kvantifikácie a riadenia operačného rizika podľa pokročilého prístupu tzv. AMA. Rozobrané sú najčastejšie používané nástroje a postupy v rámci AMA: Risk Control Self - Assessment, Key Risk Indicators, Analýza scenárov a Metóda rozdelenia strát (LDA). Následne sú jednotlivo analyzované možnosti ich využitia vzhľadom k ich kladným stránkam a limitom. Identifikované sú kritické oblasti implementácie AMA a zhodnotený je jej prínos pre banky.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses