Finanční analýza Škrobáren Pelhřimov, a.s. - Marek, Petr; Strouhal, Jiří, 1980-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou účetních výkazů s cílem získat komplexní obraz hospodaření a jeho vývoje konkrétní firmy, kterou jsou Škrobárny Pelhřimov, a.s. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány základní informace potřebné k provedení finanční analýzy. Zejména se věnuje mechanismům, které jsou při této nezbytné činnosti nejčastěji používány a mezi něž patří horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele a bonitní a bankrotní modely. Praktická část je zaměřena na konkrétní firmu jehož účetní výkazy za roky 2008 až 2012 jsou analyzovány pomocí metod uvedených v první části bakalářské práce. Pohled na ekonomickou situaci firmy je rozšířen srovnáním s nejbližším konkurentem a jednotlivé závěry vyplývající z analýzy účetních výkazů jsou rozšířeny o některé podstatné nefinanční informace. Nejdůležitější zjištěné informace jsou shrnuty na závěr jednotlivých kapitol a také komplexně v závěru celé práce.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses