Vnímání českých retro značek dle věkové struktury zákazníků - Lipavská, Markéta (2014)
Tato práce se věnuje trendu retro, konkrétně pak českým retro značkám a jak jsou tyto značky vnímány zákazníky dle věkové struktury. V teorii se práce věnuje značkám obecně, hlavně ale pak retro marketingu a českým retro značkám. Dále jsou vybrány čtyři konkrétní české retro značky, u kterých je shrnut jejich vývoj od počátků, až dodnes. V praktické části je proveden výzkum formou hloubkových rozhovorů, který zkoumá vnímání těchto vybraných českých retro značek u zákazníků. Rozhovory jsou pak následně podrobně analyzovány a jsou také shrnuty jejich výstupy. Jelikož se jedná o české značky, důraz je v této práci kladen také na původ značek, především na vlastnictví značky a zemi výroby produktu. Cílem práce je analyzovat vybrané české značky typu retro a jejich vnímání zákazníky dle věkové struktury. Ověřit, zda má faktor věku vliv na rozdílnost vnímání tzv. retro značek.