Ocenenie spoločnosti Autocentrum Olomouc s.r.o. - Trnovec, Martin (2014)
Cieľom tejto práce je odhadnutie fair value spoločnosti Autocentrum Olomouc s.r.o., predajcu nových a ojazdených vozidiel, pomocou výnosovej metódy DCF Entity. Po krátkom predstavení je vypracovaná strategická analýza, ktorá určí výnosový potenciál podniku, na základe ktorého bude možné odhadnúť tržný podiel a výšku tržieb pre budúcnosť. Pomocou jej záverov a záverov finančnej analýzy, ktorá hodnotí finančné zdravie, bude overený koncept going concern, nutný pre výnosové ocenenie. Nasleduje prognóza generátorov hodnoty a zostavenie finančného plánu, z ktorého vzídu voľné peňažné toky potrebné pre ocenenie pomocou DCF Entity. V závere je na základe predošlých výpočtov a analýz odhadnutá hodnota fair value podniku.