Libyjský konflikt - příčiny, vývoj a následky - Kuchařová, Milena; Prorok, Vladimír, 1956-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá libyjským konfliktem v kontextu Arabského jara 2011. Cílem této práce je vyhodnotit vývoj Libye po pádu Kaddáfího režimu. Zasazení do teoretické roviny je provedeno na základě charakteristik teorie přechodů k demokracii a hybridních režimů. Nejprve se zabývám okolnostmi předcházející konfliktu - historický vývoj, charakteristika režimu a příčiny konfliktu. Poté se práce zaměřuje na libyjskou občanskou válku a vojenskou intervenci mezinárodního společenství. Závěrečná část analyzuje možnost demokratizace v Libyi.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses