Celosvětová marketingová strategie klubu FC Barcelona - Podzimek, David (2014)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií fotbalového klubu FC Barcelona, jakožto předního evropského velkoklubu a jednoho z nejpopulárnějších sportovních klubů na světě. Práce si dává za cíl zanalyzovat přístup zmíněného klubu k marketingovým aktivitám v celosvětovém měřítku a na základě vyhodnocení marketingového výzkumu, který tvoří stěžejní část praktické části, předpoklady fungování jeho marketingové strategie ověřit na vzorku tuzemských fotbalových příznivců. Teoretická část vymezuje pojmy jako sportovní klub, marketing, sponzoring a rozvíjí je o související témata. Dále je v jedné z kapitol blíže charakterizován samotný klub FC Barcelona. Praktická část se zaměřuje na výčet a hodnocení marketingových činností a projektů, které klub realizuje převážně s mezinárodním dopadem. Poslední kapitola je poté věnována marketingovému průzkumu mezi českými fanoušky barcelonského klubu a výsledkům jeho jednotlivých částí.