Hospodářská kriminalita a účetnictví - Zimáčková, Lea (2014)
Diplomová práce se zabývá uplatněním účetnictví v trestním řízení v oblasti majetkové a hospodářské kriminality. Cílem práce je zjistit, jaké funkce může účetnictví zastávat v rámci vyšetřování trestných činů. První část stručně charakterizuje hospodářskou a majetkovou kriminalitu a poté nastiňuje její vývoj v České republice. Ve druhé části se věnuje popisu vybraných trestných činů tak, jak o nich hovoří trestní zákoník. V poslední třetí části je analyzována judikatura, která souvisí s vybranými trestnými činy a účetnictví v nich sehrálo nějakou roli.