Hospodářská kriminalita a účetnictví - Zimáčková, Lea; Pelák, Jiří, 1977-; Šmídová, Jekaterina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá uplatněním účetnictví v trestním řízení v oblasti majetkové a hospodářské kriminality. Cílem práce je zjistit, jaké funkce může účetnictví zastávat v rámci vyšetřování trestných činů. První část stručně charakterizuje hospodářskou a majetkovou kriminalitu a poté nastiňuje její vývoj v České republice. Ve druhé části se věnuje popisu vybraných trestných činů tak, jak o nich hovoří trestní zákoník. V poslední třetí části je analyzována judikatura, která souvisí s vybranými trestnými činy a účetnictví v nich sehrálo nějakou roli.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses