Strategická analýza firmy Eljet s.r.o. - Zelenka, Martin (2014)
Cílem této práce je definování základních metod, sloužících k tvorbě podnikové strategie, a následné praktické aplikování zmíněných metod v reálné situaci. V teoretické části jsou popsány jednotlivé postupy tvorby externí a interní analýzy podniku, využití marketingového mixu a tvorba SWOT analýzy. Obsahem praktické části je poté aplikování jednotlivých definovaných metod za účelem tvorby strategické analýzy firmy Eljet s.r.o. Jedním z hlavních výsledných zjištění je například zásadní závislost zkoumané firmy na jejím okolí, a to zejména na mikrookolí, které je tvořeno jednotlivými odběrateli, dodavateli a konkurenty. Dílčím přínosem je také například návrh produktové cenotvorby, která spočívá v kombinaci dvou známých definovaných metod. Poznatky z jednotlivých závěrů mé bakalářské práce jsou již dnes užitečné pro další fungování této firmy.