Strategická analýza firmy Eljet s.r.o. - Zelenka, Martin; Tyll, Ladislav; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je definování základních metod, sloužících k tvorbě podnikové strategie, a následné praktické aplikování zmíněných metod v reálné situaci. V teoretické části jsou popsány jednotlivé postupy tvorby externí a interní analýzy podniku, využití marketingového mixu a tvorba SWOT analýzy. Obsahem praktické části je poté aplikování jednotlivých definovaných metod za účelem tvorby strategické analýzy firmy Eljet s.r.o. Jedním z hlavních výsledných zjištění je například zásadní závislost zkoumané firmy na jejím okolí, a to zejména na mikrookolí, které je tvořeno jednotlivými odběrateli, dodavateli a konkurenty. Dílčím přínosem je také například návrh produktové cenotvorby, která spočívá v kombinaci dvou známých definovaných metod. Poznatky z jednotlivých závěrů mé bakalářské práce jsou již dnes užitečné pro další fungování této firmy.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses