Strategická analýza podniku EMCO pro účely ocenění se zaměřením na informační zdroje - Machová, Veronika (2014)
Diplomová práce se zabývá vhodnými zdroji informací pro strategickou analýzu potravinářského průmyslu. V první části práce je vypracována stategická analýza společnosti Emco, spol. s r.o., na které jsou ilustrovány dostupné zdroje informací. Strategická analýza společnosti se zaměřuje na části podstatné pro hodnocení zdrojů informací. Jedná se především o analýzu vnějšího potenciálu, v rámci které jsou sestaveny prognózy relevantních trhů společnosti Emco, spol. s r.o. ve třech variantách. Zároveň je v práci aplikována logistická a Gompertzova funkce. V rámci analýzy vnitřního potenciálu jsou vypracovány ty části, které jsou podstatné pro zhodnocení relevantních zdrojů informací. V druhé části práce, která je členěna dle dílčích částí strategické analýzy, jsou jednotlivé zdroje informací charakterizovány, zhodnoceny a porovnány mezi sebou.