Srovnání činnosti a financování dvou mimopražských profesionálních vícesouborových divadel na příkladu Jihočeského divadla v Č. Budějovicích a Divadla J.K.Tyla v Plzni - Řehořová, Magdalena (2014)
Bakalářská práce se zabývá činností a financováním vícesouborových divadel. V teoretické části popisuje stručně historii a současnost divadel a divadelního podnikání na území ČR, typologii divadel a zdroje jejich financování, kde jsou popsány především veřejné zdroje. Praktickou částí je případová studie, která porovnává dvě konkrétní divadla po stránce umělecké i ekonomické. Je zde také uvedena organizační struktura divadel a způsoby jejich propagace.