Srovnání činnosti a financování dvou mimopražských profesionálních vícesouborových divadel na příkladu Jihočeského divadla v Č. Budějovicích a Divadla J.K.Tyla v Plzni - Řehořová, Magdalena; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá činností a financováním vícesouborových divadel. V teoretické části popisuje stručně historii a současnost divadel a divadelního podnikání na území ČR, typologii divadel a zdroje jejich financování, kde jsou popsány především veřejné zdroje. Praktickou částí je případová studie, která porovnává dvě konkrétní divadla po stránce umělecké i ekonomické. Je zde také uvedena organizační struktura divadel a způsoby jejich propagace.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses